Osebni avtomobili – pogled v prihodnost?

Če se ozremo nekaj desetletij nazaj, osebni avtomobili že dolgo niso več luksuz, postali so pa nuja.

En avtomobil na gospodinjstvo pa že dolgo ne zadostuje več za življenjske, socialne in družabne potrebe vseh članov gospodinjstva.

Zato imamo danes ob vsakem času dneva na cestah velike gneče, premalo parkirnih mest, močno onesnažen zrak v večjih mestih in prometno infrastrukturo, prilagojeno nekim preteklim časom.

Vse to, vključno z visokimi stroški lastništva avtomobila in razvojem tehnologije, je družbo spodbudilo, da začne razmišljati o alternativnih načinih prevoza.

Na osebne avtomobile nehamo gledati kot na simbole neodvisnosti, statusa in svobode ter neizogibno iščemo alternativne oblike prevoza.

 

Urbanizacija

Danes vse več ljudi živi v mestih. Ocenjuje se, da se bo ta trend le še povečeval in da bo za tridesetih letih več kot polovica svetovnega prebivalstva živela v mestih.

Kar ne bo vplivalo le na kakovost življenja, temveč bo spremenilo tudi način gibanja prebivalstva in mobilnost kot tako.

Če bi imel vsak prebivalec mesta svoj avtomobil, bi bile splošne razmere preprosto nevzdržne. Zato postajajo možnosti prevoznih storitev vse bolj priročne, priljubljene in trajnostne.

 

Era naročnin je že nastopila

Življenjski slog in stališča mladih jasno kažejo, da prihodnost družbe ni v lastništvu, temveč v najemu ali naročništvu.

Cena, fleksibilnost in praktičnost so najpomembnejše vrednote mlajših generacij, z roko v roki s tem pa gre tudi bolj trajnosten in praktičen način prevoza.

Samo pomislite na Netflix, Spotify, YouTube premium ali Amazon. Naročnina ponuja svobodo in nezavezanost. Dokler vam je storitev všeč, jo uporabljate, in če se je naveličate ali je ne potrebujete več, jo lahko prekličete z nekaj kliki. Brez dodatnih stroškov časa ali denarja. Brez nepotrebnih skrbi.

 

Wizi – vaš partner za mobilnost

Lastništvo osebnih avtomobilov bi lahko delovalo na enak način. Z aplikacijo za vožnjo, kot je Wizi, lahko preprosto, hitro in enostavno pridete, kamorkoli želite. Brez nepotrebnih skrbi in stroškov.

Ni vam treba skrbeti za iskanje parkirnega mesta, zmanjšate stroške goriva in se veliko bolj sproščeno gibate.

Dolgoročno ne plačujete zavarovanja in vzdrževanja avtomobila. Poleg tega postanete del okolju prijaznejšega načina gibanja in življenja.

 

Prenesite aplikacijo Wizi in se še danes začnite trajnostno in varno gibati po mestu – brez žrtvovanja kakovosti!